Velkommen til vores guide til rengøring af dine smykker! ✨

Når det gælder smykkepleje, findes der efterhånden mange vejledninger online, der dog typisk fokuserer på enten enkelte perletyper eller specifikke metaller. Men hvad gør man med smykker, der har mange elementer på sig udover sit metal?

Læs vores 3-trins guide nedenfor, der er skræddersyet til smykker som vores. Med den rette indsigt kan du nemt sørge for, at dine smykker forbliver smukke i lang tid.
 

1. Rengøring af forgyldte dele

Vores egne smykker lavet i 925 sterlingsølv og belagt med 18 karat guld. Men som alt andet, vil forgyldte smykker uundgåeligt miste noget af belægningen over tid. 

Hertil kan din egen huds pH-værdi påvirke belægningen. Derfor er smykkets holdbarhed og ældning ofte en personlig oplevelse, der også afhænger af, hvorvidt du bruger det hver dag. 

Forlæng levetiden med følgende tips:

  1. Brug en mild sæbeopløsning og en blød klud. Undgå at gnubbe for kraftigt, da belægningen kan slides af.

  2. Opdager du, at smykkerne oxiderer og mørkner ved kontakt med luft og fugt, kan du fjerne det med produkter som Hagerty’s Silver Bath og en pudseklud.

  3. Efter rengøring er det vigtigt at tørre smykket helt, før det opbevares, for at undgå eventuelle skader på guldbelægningen.

Husk, at når et smykke også er kombineret med perler – især ferskvandsperler – skal du styre uden om perlerne og stenene, når du bruger de hårdere kemikalier til metaller. Se nedenfor, hvordan du passer på forskellige perletyper og sten.

2. Rengøring af perle- eller stentyper

Find først ud af, hvilke perle- eller stentyper der er i dit smykke. 

For eksempel: I tilfælde af flere perler og sten, hvor ferskvandsperler indgår, skal du være ekstra forsigtig med ferskvandsperlerne. I så fald anbefaler vi at starte med de mindre følsomme perler (se lav-mellem i tabellen), hvor der bruges sæbe i rengøringen. Og til allersidst rengøre ferskvandsperlerne, så du undgår at ødelægge dem med kemikalier.

Nedenfor giver vi et hurtigt overblik over, hvor følsomme forskellige perle- eller stentyper er – og hertil hvordan du bedst plejer dem.

 
Perle/sten
Følsomhed
Vejledning
rengoring-miyuki
Miyuki Perler
Lav
Fjern snavs med en mild sæbeopløsning og vand, og brug en blød tandbørste. Tør af.
rengoring-glasperler
Glas Perler
Lav
Rengør med varmt vand og sæbe. Skyl og tør med en blød klud.
rengoring-halvaedelsten
Halvædelsten
Mellem
Rengør med en blanding af vand og en mild sæbe. Skyl og tør med en blød klud.
rengoring-zirkoner
Zirkoner
Mellem
Rengør med en blanding af vand og mild sæbe. Brug en blød tandbørste for at nå de små kroge. Skyl grundigt.
rengoring-ferskvandsperler
Ferskvandsperler
Stor
Meget følsomme over for kemikalier. Brug destilleret vand til rengøring. Tør forsigtigt med en blød klud.

 

3. Opbevaring og daglig brug

  • Vi råder altid til at opbevare smykkerne i deres originale æske, når du ikke har dem på, for at minimere slid og risiko for skader.
  • Når det gælder NUNI smykker, bør de ikke bæres under vandrelaterede aktiviteter. Det inkluderer, men er ikke begrænset til svømning, sport, opvask og havearbejde. 
  • Undgå direkte kontakt med hud- og hårprodukter som creme, sæbe, hårspray, parfume og makeup for at forlænge smykkebelægningens levetid og undgå misfarvning.

Bemærk: Hvis dit smykke går i stykker, tilbyder vi som regel reparation indenfor garantien. Eller en ombytning, hvis reparation ikke er muligt. I så fald bedes du kontakte os her.

Vi håber, at du finder vores vejledning brugbar. Følg os på Instagram @nunicopenhagen, hvor vi deler en masser af styling tips, inspiration, fortæller om vores tilgange til upcycling, mm. 🌱

OPDAG VORES SMYKKE-KATEGORIER

Halskæder med perlerØreringe med perlerArmbånd med perler